Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Şubat 2012 Salı

Prestige (2006)


Her sihirbazlık numarası üç bölüm ya da perdeden oluşur. Birincisi “Vaat” bölümüdür. Sihirbaz size sıradan bir şey gösterir. İskambil destesi, bir kuş ya da bir insan. Bu nesneyi size gösterir. Son derece gerçek, üzerinde oynanmamış, normal bir şey olduğunu görmeniz için nesneyi incelemenizi ister. Fakat gerçek, farklı olabilir. İkinci perdeye “Dönüşüm” denir. Sihirbaz olağan bir nesneyi alır ve onu olağanüstü bir şeye dönüştürür. Hilenin sırrını arıyorsunuz. Ama bulamazsınız çünkü dikkatli bakmıyorsunuz siz sırrı bilmek değil , kandırılmak istiyorsunuz. Henüz alkışlamazsınız, çünkü bir şeyi yok etmek yeterli değildir. Onu geri getirmeniz gerekir. İşte bu yüzden her sihirbazlık numarasında üçüncü bir perde bulunur. İçlerinde en zorlusu. Bizlerin deyişiyle “PRESTİJ”.
Alfred Borden, bu günde, Kral ve İngiltere Yüksek Mahkemesi adına bu dünyaya veda edeceksiniz. Söyleyecek son bir sözünüz var mı?
- Abracadabra!
Anlatman için peşinden koşarlar ama söylediğin anda gözlerinde bir hiç olursun, bir hiç. Sır hiç kimseyi etilemez ama kullandığın hile herşeydir.
Olağanüstüyü gerçekleştirmeye bilim ve endrüstride izin verilmez.
Dünya basit bir yer.
Perişan.
Baştan aşağı maddesel.
Ama bir saniye olsun onları kandırabilirsen hayretler içinde bırakabilirsin.
İşte o zaman çok özel bir şey görebilirsin.
O yüzlerindeki ifade her şeye değerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder